Damlagen hamnar i skymundan

Att innebandy spelas av både herr- och damlag är en självklarhet. Dock är det inte alls en självklarhet att damlagen prioriteras lika mycket som herrlagen – det har Djurgården IF klart visat.

http://www.dreamstime.com/-image18175767Allt sedan innebandyn slog igenom i landet har industrin kring sporten blomstrat, men något som varit ytterst påtagligt är att det satsats mer på herrlagen än på damlagen. En reaktion på detta kom nu i dagarna då damlagets huvudtränare Lars Jedheim meddelade att han lämnar klubben i protest. Anledningen är att klubbens ekonomi är körd i botten och nu finns inte ett enda öre på kontot att varken betala tränare eller spelare – trots att laget är svenska mästare i sporten.

Kritik mot föreningen

Jedheim menar att problemetiken krin klubbens ekonomi beror på att Djurgårdens satsning på herrlaget helt enkelt går ut över damlaget och den finansiella ersättningen som damlaget är berättigat. Därför väljer han att lämna, och det är inte bara han som lämnar klubben – även spelaren Ranja Varli har bekräftat att hon inte längre kommer att spela för laget längre – men hur det går för de två andra spelarna som inte heller fått ut någon ersättning återstår att se. Till innebandymagazinet.se säger Jedheim att i och med att de inte fått ut någon ersättning är de friställda att gå till vilket lag de än önskar helt gratis, men de andra spelarna som faktiskt fått ersättning är fortfarande under kontrakt och kan inte lämna klubben hur som helst.

”- Det var ingen jätteglad stämning i omklädningsrummet igår. Sjukt tråkigt att ekonomin sätter stopp. Det här är inte heller något unikt, det är fler klubbar som har det dåligt ställt.” läs hela artikeln här.