En annorlunda sport

En annorlunda sport som en del sysslar med, fast på olika sätt, är sparkcykelåkning. Några åker så långt som hela Vätternrundan med sparkcykel medan andra trixar med den i skateboardrampen.

11771386-sparkcykeltrick

I Aftonbladet kan man läsa om en man som cyklade Vättern runt på en sparkcykel. Han var tvungen att ta sig an utmaningen efter att ha skrivit på Instagram att han skulle göra det om han fick 1 000 likes på en bild. Mannen gav sig iväg klockan 21.26 på fredagen då Vätternrundan startade och klockan 20.30 på söndagskvällen var han framme i mål. Detta var dock efter att ha tagit ett stopp i Motala för att sova och äta. På frågan om det var en lätt match att åka Vättern runt på sparkcykel svarar mannen att det absolut inte var det. Han var nära att ge upp med två mil kvar.

Finns eldriven sparkcykel

Att åka en så pass lång sträcka är väl egentligen inte vad sparkcykeln är till för. En sparkcykel är nämligen mer en leksak än ett bra transportmedel. Oavsett om man bara vill latja med sin sparkcykel eller om man vill åka en bit med den kan man köpa en på nätet. Köp sparkcykel från storochliten.se till exempel och var redo för sommaren. Om man känner för att åka på en längre tur med sin sparkcykel kan man faktiskt köpa en eldriven så att man inte behöver sparka den så mycket för att komma framåt. Man kan dock vara lite försiktig när man köper en eldriven eftersom de enligt Råd och Rön bör kallas som mopeder och kanske inte är något som barn bör köra runt på. Läs mer.

Trixa i skateboardrampen

Något annat som man faktiskt kan göra med en sparkcykel, förutom att åka fram och tillbaka på den, är att trixa. I Helsingborgs dagblad kan man läsa att det finns flera ungdomar som till och med är proffs på att trixa på sparkcykel. I samma artikel kan man läsa att ett av proffsen lär barn hur man trixar på en så kallad sparkcykelskola som hålls vid en skateramp.